dijous, 13 de febrer de 2014

Concert d’hivern de 6è

Al concert d’Hivern de 6è  apareixen cançons com la de “Count On me” de Bruno Mars, alguna sintonia africana i una cançó inventada pels nens de 6è amb el ritme del “Ciclo  sin fin” del Rei Lleó”. També hi apareix un poema inventat pels alumnes. Tot aquest concert ha estat inspirat en Àfrica.
Tot ho van fer lligat amb la història d’una llegenda africana, i la van adaptar a les cançons que van cantar.
La història tractava d’una classe que anava d’excursió al Zoo de Barcelona. En Guillem, un nen molt generós, es queda hipnotitzat per un lleó. De cop i volta aquest animal va començar a fer piruetes esbojarrades, naturalment el nen es va estranyar. El lleó li va dir que no era un lleó normal, que era l’esperit d’Umbalincangi, un Deu africà molt poderós que tenia poders sobre els llamps. Aquest, en un obrir i tancar d’ulls es va transformar en qui deia ser.
És llavors quan explica la seva història i el públic es sent transportat a l’Àfrica.  Allà a la tribu que ell vivia i havia una llegenda que deia que els nens que naixien en mig d’una una tempesta es morien en un any. L’Umbalincangi era molt amic d’una nena que es deia Kamalama, però desgraciadament ella havia nascut en mig d’una tempesta. L’Umbalincangi va suplicar al Déu del Foc que ella visqués més d’un any. El Déu del Foc va accedir, però li va dir que la Kamalama, només podria viure 15 anys.
 L’Umbalincangi  torna a portar en Guillem al zoo i li demana que amb els seus companys inventin una cançó que expliqui les penúries que viuen a l’Àfrica. Els nens així ho van fer, van començar a cantar la cançó i van venir les estrelles que en realitat eren nens nascuts en mig de tempestes, la Kamalama era entre elles, i les estrelles en agraïment els hi reciten un poema.
Al final de la història l’Umbalincangi es transforma en estrella per poder ser a prop de la seva amiga Kamalama.
Tota aquesta història va ser explicada entre cançons i les interpretacions de tots els nens i l’ajuda dels mestres.                                                                                            Omar, Mario i Sara de 6è ACap comentari:

Publica un comentari a l'entrada